Hyppää pääsisältöön

Historia

Knapböle mainitaan asiakirjoissa jo vuonna 1551. Silloin nimi viittaa aseenkantajaa (knaappi = alhaisaatelinen), joka oli rakennuttanut tilan Raaseporin linnan (joka hylättiin 1550-luvulla) läheisyyteen. Epäilemättä tämä on tapahtunut aikoihin ennen kuin nimi nähdään kirjoituksissa. Tämän jakson jälkeen tilasta on käytetty nimeä Knopböle. Tilalla on aikojen myötä ollut eri omistajia, ja luultavasti kaikki ovat saaneet elantonsa maanviljelystä.

Tämän päivän Köpböle Westergård on ollut Fagerströmin suvun omistuksissa 1760 - luvulta lähtien.

1980 - luvun keskipuolelta lähtien päätuotanto on koskenut teurassikoja. Alkujaan teurassikapaikkoja oli 300, mutta vuosina 1999 - 2000 toiminta laajennettiin ja paikkamäärä nostettiin 600:lla. Vuonna 2010 tila oli Suomen eteläisin teurassikatila. Toiminta lopetettiin vuonna 2011.

Lokakuussa 2011, tila avasi ovet vanhan tuotantorakennukseen ison saneeruksen jälkeen. Tänä päivänä Westergård tarjoaa erilaiset varastointipalvelut yritys- sekä henkilö asiakkaille.

Tilan pääelinkeino on edelleen kasvinviljely sekä metsätalous.Koko toiminta hoitaa aviopari Kenneth Forsström ja Maria Pietola.